Dansles Houten

Het is gezond om te bewegen voor iedereen. Voor jong en oud is bewegen goed. Experts zeggen zelfs dat je om gezond en fit te blijven elke dag ten minste dertig minuten moet bewegen. Dit mag zowel milde beweging zijn, bijvoorbeeld een wandeling, als intensieve sporten, bijvoorbeeld dansen. Hoe intensiever je beweegt, hoe fitter je wordt. Ook helpt intensief bewegen bij het opbouwen van spieren. Als je bewegen leuk vindt om te doen, kan het misschien leuk zijn om daadwerkelijk bij een sportvereniging te gaan. Dit betekent dat je je aanmeldt bij een sport die jij leuk vindt, waar je dan elke week een of een aantal lessen of trainingen volgt.

Dansen

Een voorbeeld van een sportvereniging waar je bij kan gaan, is een dansvereniging. Je kan bijvoorbeeld dansen in Houten. Dansles is leuk voor jong en oud. Dansen kan dan ook heel laagdrempelig zijn om mee te beginnen voor beginners. Zolang je een beetje ritmegevoel hebt, is dansen erg leuk. Ook voor muziekliefhebbers is het heel leuk om te leren dansen. Daarnaast kan het je een goed gevoel geven om je dansmoves te verbeteren. Zo kun je op de dansvloer in de club of op een feestje echt de show stelen. Bij dansen gaat het erom dat je je lichaam beweegt op de maat van de muziek. Om dit goed te doen, leer je bij de lessen een bepaalde choreografie. Hierin leer je samen met een groep een dans op te voeren. Als je deze choreografie uitvoert, kan dit er heel gaaf uitzien wanneer je danst.

Verschillende dansstijlen

Als je dansles gaat nemen, zit je zeker niet vast aan een stijl. Je kan zelf kiezen naar welke lessen je wil gaan en welke stijl jou het meeste aanspreekt. Natuurlijk is het wel handig om naar de lessen van een bepaalde stijl te blijven gaan, zodat je de choreografie uiteindelijk helemaal kunt leren. In Houten kun je voor verschillende dansstijlen kiezen. Het gaat hier om urban, streetdance, afro, feminine, hiphop, en er is zelfs een high heel class. Er is dus keuze genoeg. Kies dus voor een stijl die jou aanspreekt of voor een muziekstijl die jou aanspreekt. Zo weet je zeker dat het dansen wat voor jou is en dat je echt blij wordt om naar de lessen te gaan. Na de lessen zul je dan voldaan thuiskomen omdat je echt iets nieuws hebt geleerd en ook nog eens lekker gesport hebt.