Acupunctuur

Acupunctuur is een steeds populairder wordende alternatieve geneeswijze. Wanneer je pijnklachten hebt die maar niet weggaan, kan je eens acupunctuur proberen. Door het aanbrengen van hele dunne naaldjes, wordt ervoor gezorgd dat je energiebanen weer vrij kunnen stromen. Volgens deze geneeswijze kunnen er namelijk niet alleen knopen in je spieren zitten, maar ook in je energiebanen. Door je energiebanen weer vrij te laten stromen, kunnen je klachten erg verminderen. Acupunctuur wordt steeds populairder. In Zuid-Holland zijn er al meerdere praktijken waar je een afspraak kunt maken voor acupunctuur. Zo is er bijvoorbeeld acupunctuur in Voorburg, acupunctuur in Den Haag en zelfs Japanse acupunctuur in Den Haag.

Waar is acupunctuur goed voor?

Acupunctuur kan helpen tegen heel veel klachten. Waar je voor klachten aan je spieren vaak naar een masseur gaat, kan acupunctuur juist heel goed helpen tegen ander soort klachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van buikpijn? Buikpijn is vaak best onverklaarbaar en je komt er lastig vanaf. Acupunctuur kan hierbij helpen. Door de energiestromen in en naar de buik te activeren, kan je van de pijn in je buik afkomen. Daarnaast werkt acupunctuur ook tegen klachten die voortkomen uit stress. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan hoofdpijn. Verder kunnen ook spierklachten hersteld worden door middel van acupunctuur.

Zelfherstellend vermogen van het lichaam

Acupunctuur gaat uit van het principe dat je lichaam zich vanzelf herstelt. Hiervoor moeten alleen de energiebanen weer vrij kunnen stromen. Dit is belangrijk, omdat hierdoor het lichaam weer energie kan brengen naar de plek in je lichaam waar je last van hebt. Door de energiebanen met een heel klein en dun naaldje aan de raken, worden deze weer op gang gebracht. Hierdoor kan het lichaam zichzelf weer gaan herstellen.

Doet acupunctuur geen pijn?

Naaldjes in je lichaam, dat klinkt natuurlijk hartstikke pijnlijk. Ook zullen er mensen zijn die dit een extreem eng idee vinden. Echter, het tegendeel is waar. Het doet eigenlijk helemaal geen pijn. Omdat de naaldjes zo dun zijn, zul je slechts een kleine aanraking op je huid voelen. Verder voel je er helemaal niets van. Het is dus helemaal niet pijnlijk en eng. Als je klachten hebt die nog niet verholpen zijn, doe je er dus zeker goed aan om eens acupunctuur te proberen. Bij heel veel mensen werkt het namelijk, dus de kans is groot dat het bij jou ook werkt. Ook is het fijn om te weten dat je geen medicijnen hoeft te slikken, maar dat deze geneeswijze uitgaat van de kracht van je eigen lichaam.