Rollator Almere

Soms lijkt bewegen niet meer zo vanzelfsprekend als dat het voorheen was. Dit kan bijvoorbeeld komen door dat de mobiliteit afneemt omdat je ouder wordt, als gevolg van een lichamelijke ziekte, of na een operatie aan bijvoorbeeld je knie of heup. Ook worden veel mensen bang om te bewegen nadat ze een keer zijn gevallen. Er zijn diverse hulpmiddelen op de markt verkrijgbaar waar je gebruik van kunt maken op het moment dat je graag wil bewegen, maar dit zelfstandig niet meer goed lukt. Je kunt bijvoorbeeld een wandelstok aanschaffen zodat je wat meer steun hebt tijdens het bewegen. Wanneer je graag meer steun wil ervaren tijdens het lopen kun je beter op zoek gaan naar een rollator. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een rollator in Almere. Zo’n rollator kun je zowel binnen- als buitenshuis gebruiken zodat je zo nu en dan nog lekker kunt wandelen of om een boodschap bij de supermarkt kunt.

Soorten rollators

Er zijn verschillende soorten rollators verkrijgbaar. Zo heb je lichtgewicht rollators die je gemakkelijk in en uit kunt klappen. Maar ook rollators met een boodschappenmandje. Tevens zijn er rollators verkrijgbaar met een ruggensteun. Door gebruik te maken van zo’n rollator kun je gemakkelijk even uitrusten op je rollator, zonder dat je eerst op zoek moet naar een bankje. Ook zijn er speciale rollators op de markt verkrijgbaar voor wanneer je slechtziend bent. Deze rollators beschikken over een duw rem. Tevens zijn er rollators met armsteunen. Deze zijn geschikt op het moment dat je niet in staat bent om de handvatten van de rollator goed vast te pakken. Wanneer je op zoek gaan naar een rollator in Almere zal je zien dat je een ruime keuze hebt uit de verschillende kleuren en soorten rollators. Een rollator is een fijn hulpmiddel om te gebruiken op het moment dat je mobiliteit verslechterd is om wat voor reden dan ook.

Verslechterde mobiliteit

Vanwege diverse redenen kan je mobiliteit verslechteren. Dit kan zijn omdat je een blessure hebt opgelopen, omdat je kampt met een lichamelijke ziekte, of gewoon omdat je al op leeftijd bent. Wanneer de mobiliteit van iemand verslechterd wordt er vaak gezien dat mensen angstig worden om te gaan lopen. Dit omdat ze een stukje houvast missen. Wanneer je hier mee kampt, is dit natuurlijk al lastig genoeg, maar het is wel belangrijk om wanneer dit mogelijk is, in beweging te blijven. Wanneer je eenmaal stopt met bewegen zal je al snel merken dat de mobiliteit al snel achteruit gaat. Wanneer je als gevolg van een voetbalblessure last hebt van je knie kun je gebruik maken van krukken. Wanneer de mobiliteit voor langere tijd verslechterd is het raadzaam om voor een alternatief te gaan zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van een rollator. De ergotherapeut of de fysiotherapeut kan je ondersteuning bieden in het afstellen op juiste hoogte van de handvatten van de rollator. Wanneer deze handvatten namelijk niet goed staan afgesteld zal je al snel merken dat je last krijgt van rug en schouderklachten.